Isnin, 3 Disember 2012

Bye... Bye... Kereta

Assalamualaikum

hari ni nak ucapkan
bye.. bye.. kat kereta kami
hik..hik..
bukan bye.. bye.. sebab nak jual
Bye.. Bye.. sebab
masuk workshop
(",)

disebabkan aku
pi keja minyak kereta
tercepat habis
husband aku nak tukar
dari gear auto ke manual
ha... ha...
bayangkan la, aku isi minyak
RM20 tak sampai 2 hari dah habis
"dalam kata lain 1 setengah hari"
mana boleh tahan 
gear manual boleh laju-laju sikit (",)

memang la senang
bawa auto ni, reliks ja
tapi, rasa terbuang duit pulak
isi minyak cepat habis

pastu nak cat
pulak kereta tuh, sebabnya bhagian bonet
depan dah tak nampak macam bonet
dah kelabu he..he...

buat masa ni naik kereta kakak aku dulu
nasib baik la depa ada 2 kereta
boleh pinjam, kalau tidak
merempit jugak la aku

9 ulasan:

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

heheh saye punye keta manual pun kuat mkn myak,mgkin dh lame kete tu,hihihi

Mimie berkata...

hehehe...msuk w/shop sudah

chot ok..! berkata...

wahh tak lama lgi kuar ngn wrna baru la plak..hee


Singgah dan Berilah sedikit pandangan tentang entry ini kalau sudi..:)

http://chot91.blogspot.com/2012/12/blog-chot-di-di-ambush.html

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

norshahfeza..

biasa keta lama lah jimat minyak

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

mimie..

ya la

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

chot ok..

macam tu la cadangnya
insyaallah

Si Matatajam berkata...

Mmg auto mkn minyak ka? M baru cadang nk beli auto..

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

matatajam..

mmg makan minyak kuat, tapi ikut jenis keta jugak.

QasehnyaRania berkata...

ciksu tak suka auto..
lebih suka manual.
dah bincang ngn husband masa nak beli dulu.masa tu tgh tunang..

time jem sedap la layan auto, kaki tak penat tapi minyak rabak, acaner?

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...