Jumaat, 30 November 2012

Hati-Hati Kalau Pergi WETWORLD Shah Alam


Dikongsi dari facebook

SEGMEN BLOGLIST DISEMBER PAPA BLOGGER

Assalamualaikum..

join segemn last minit
sebabnya tarikh tutup malam ni
30 November 2012 



jom join sekali

GiveAway by La NIAR

Assalamualaikum..

aku nak join giveaway
by La NIAR
mana tau kot-kot dapat jubah cantik (",) 


nak joi jugak
ha...


Khamis, 29 November 2012

Rise Of The Guardians

Assalamualaikum..

ahad lepas
bawa anak-anak pi tengok wayang
cerita cartoon
Rise Of The Guardians

kami pi tengok cerita
Rise Of The Guardians
ni kat Jusco Bandar Perda
punya seronok
sebab dah lama aku tak masuk panggung
selepas bersalin depa dua
dulu aku rajin pi tengok
asal keluar gambar baru
mesti spend duit pi tengok
wayang (",)

besat gak cerita
Rise Of The Guardians ni
cerita ni diadaptasi dari
cerita dongeng

Rise Of The Guardians ni
mengisahkan sekumpulan pahlawan kanak-kanak
mempunyai 5 watak baik
1 watak jahat

watak baik terdiri dari
(Santa Claus, Easter Bunny, Tooth Fairy, Jack Frost and Sandman)
watak jahat pulak
(The Boogeyman) roh jahat
Boogeyman ni jahat
hasrat dia nak ambik alih dunia

dalam panggung tu dengar suara
anak-anak ja
kebetulan masa tu tak ramai yang tengok
sebab crita tu pon start 10 malam
pandai jugak depa tengok wayang (",)

lepas 45 minit
anak-anak pon dah tidur
kami 2 ja dok melayan crita tu
hee...hee...
lepas ni nak tengok wayang kena pi
waktu siang

tak sempat nak
snap apa-apa pic
sebeb tak bawa kamera
guna HP tak jelas
gelap sangat dalam panggung tu






*** Jangan terlalu berharap yang jalan filem ni serupa dengan buku, tapi filem ni menerapkan nilai-nilai kekeluargaan yang kuat, yang mampu menarik minat 42 peratus kanak-kanak untuk menontonnya





Rabu, 28 November 2012

Peplum

Assalamualaikum

hee...hee...
betui ka dak aku eja tu
Peplum
la ni trend kan
aku pon berkenan (",)

hari tu beli majalah
deri dewi & keluarga
keluaran Dec 2012
muka depan Vee (bekas isteri aziz M osman tu)
cantik ,... nampak muda ja
walaupon umur dia dah 40 tahun
awek muda

baju yang dia pakai tu
cantik... design peplum
warna biru...
cantik....nak pi tempah jugak
baju macam ni
(",)




"Pencarian Bloglist Musim 1 Diari Farisha"

Assalamualaikum..

join bloglist farisha pulak
 
 
nak join jugak?
 
 
tarikh tutup lambat lagi
01.01.2013
 
jom join ramai-ramai
 
 


Pencarian Bloglist Disember

Assalamualaikum..

malam ni celik mata sikit
tidoq lambat
join segmen ni 
 
 
nak join jugak?
 
 
rasanya sempat lagi , sebab tarikh tutup
malam ni 28 november 2012, 11.59 pm
 


Memancar

Assalamualaikum

hari ni aku mai ofis
memancar semua mata orang
hee...hee...
sebabnya
hari ni aku pakai
baju kurung moden oren + kasut merah
memancarkan
(",)

 
haa...apa lagi, komen la (",)

 

Note : berani mencuba sesuatu

Selasa, 27 November 2012

Tunggu Turn

hee...hee...
masa balik kampong hari tu 
rumah mak tok milah (sebelah husband)
anak-anak punya
dok berebut nak guna telefon
al maklumlah rumah kami
tak pakai telefon (TM)
semua pakai HP & Broadband ja

tengok tu ikut turn
nak guna telefon (",)


Kereta Dah Siap

Nasib baik kereta dah siap
kalau tak mau mengamuk aku
sebabnya depa dah janji
petang ahad confirm siap

cepat jugak kan
coz hari sabtu husband call
dia cakap tak buat lagi
sibuk
geram punya pasai
aku call boss yang langgar aku tu
suruh dia call apek tu
suruh cepat-cepat
esok petang tu call (ahad)
dah siap
hee...hee...




Isnin, 26 November 2012

Yeay Boleh Pi Shopping at Hat Yai

Assalamualaikum...
tengok tajuk pon dah mampu
tersenyum lebar....
hee...hee...

sebelum ni 50-50
antara kenduri & shopping Hat Yai
akhirnya boleh pergi
Hat Yai

sudah di approve
oleh husband
yeeeeeaaaayyyyy......
(",)

Sabtu, 24 November 2012

Bertayar 2 La Kami


disebabkan keta masuk workshop 
naik tayar 2 la kami
nak balik kampung
nasib baik dekat
tu pon dah lebih muatan

nasib baik la adik ada rumah mertua
sebab siang mertua yang jaga
kalau tak, tak tau nak letak mana
he...he....


belakang kakak tempat duduk aku
yang secoit
nasib la aku kecik
kalau besar pakai tak muat

husband pon baru balik keja mas tuh
tak mandi lagi, berlemuih..
(",)


Apa Dah Jadi Ni.....


apa dahjadi ngan keta kami ni
baru ja 3 bulan lepas aku
tukar bumper belakang tuh
pastu bulan lepas cermin nelakng pecah
ni kena lagi musibah menimpa
apa la nasib



@#$%^&* punya bas
dia pi langgar keta kami


aku dah duduk jalan yang betui
aku nak keluar simpang
bas tu nak masuk simpang
depan aku ada kereta lain
kereta tu berhenti, aku pon berhenti la
kalau jalan tak kan nak langgar kereta depan tuh
bas tu pulak sinuk suruh aku jalan depan
mana la boleh
B@#$ betui
pastu dia turun bas ada ka pulak
dia salah kan aku
cakap aku tak jalan
haish....


ni la keadaan kereta kami
bumper tercabut terus
lampu pecah
body pon remuk teruk gak la
adoi..... dekat seribu gak la
dah la spare part Honda model ni mahai
susah cari


tengom tuh...
kesiannya....kat aku  


driver bas tu mngeras kata dia tak salah
aku dengan suara kuatnya 
gagahkan diri lawan cakap dia
sebab aku tak salah
dia ingat pompuan naik keta sorang pulak
(balik keja)
dia ingat aku tak berani...
pastu nasib baik la budak-budak kilang
aku berhenti gak tengok aku
kena dekat ja ngan company aku


aku cakap nak buat report
tau dia takut
dia suruh boss dia mai
boss dia nak sattle
selamat.....

kakak pon balik sekolah
aku ambik lambat
dah jadi macam ni



Birthday Dato'

Dato'???
Dato' mana, he...he...
Dato' pemilik company aku la
"Happy Birthday Dato"

kelmarin Dato'
belanja makan KFC
then kami pon kutip duit jugak
beli kek kat dia

Layan...



yang berdiri kat belakang tu Manager Ku (HR Manager)




Dato'


ni la kami makan kelmarin

PA Dato' & Pa anak Dato'


secret recipe "coklat chip & walnut"

 

Hilangkan Bau Hamis Daging Kambing

Bagi mengatasi bau hamis daging kambing
 Ambil beberapa helai pucuk jambu batu
Ramas bersama air lalu ditapis
Tuangkan air tersebut ke dalam bekas berisi daging kambing dan gaulkan
 Kemudian, masukkan sedikit halia dan bawang putih yang telah ditumbuk
Gaulkan bersama daging, perapkan seketika sebelum dicuci dan dimasak



"Dah Dapat" ... (",)
 Selamat mencuba

Nikon S2600

balik dari sekolah kakak
hari tu aku pi shopping ni la
Nikon S2600
sebenarnya kau nak beli model lain
tapi pi beli Nikon S2600 ni
(",)
 
Smart kan....
sehingga 5x Zoom


14 megapixel



nipis je kan...




 
ectualy aku nak beli yang murah ja
Model Nikon L25 RM259
memandangkan anak-anak aku
kecik-kecik lagi
nanti jahanam kat depa ja
kalau beli yang mahai
 
handphone akupon la ni
dok baling-baling dah
tunggu masa nak KO kot
dok tenyeh sana sini
bukan boleh beli benda mahai
 
tapi disebabkan terpikat
aku beli gak la Nikon S2600 ni
baru ja keluar Feb 2012
kelebihan dia Li ion Batery
yang L25 tu guna AA batery
tak boleh charge
 
tak la mahai sangat
tambah lagi berapa ja
offer....harga sebenar RM400++
aku dapat RM 300++
ok la kan...dari tak dak
 
tapi, tak la sehebat
DSLR hampa
 
 dulu dah ada camera digital
tu pon ehsan dari kakak aku
eh..salah,
memula aku pinjam pastu
dia beli lain, aku buat harta
 
then anak aku hempok
sampai terpadam tak leh guna dah
kesian.... 
 


Jumaat, 23 November 2012

Tak Tau Nak Masak Daging Kambing Macam Mana

hari tu kawana husband
ada bagi daging kambing
dalam 300 gram
tapi, aku tak tau nak masak macam mana

orang kata
kalau tak pandai masak
akan bau hamis
nak masak apa tak bagi bau hamis
takut simpan lama-lama nanti
tak boleh makan pulak

google search


Penyampaian Hadiah Sekolah Kakak Part 2

hari tu sempat jugak la
aku rakam video depa dok menari
best,,...walaupon tak serentak  
(",)

video





Segmen : Tolong kutuk kow2 blog ..............

ha...hari ni nak join segmen
nak suruh tuan tanah tu kutuk blog aku
(",)



jom la join sekali....

Allahuakhbar! Keajaiban di Peperangan Gaza

Allahuakhbar! Keajaiban di Peperangan Gaza

Ini kisah benar yang diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.

Berikut adalah beberapa kisah benar dan pengalaman beliau di Gaza :

Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik ...
bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???

Peristiwa 3

Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4

Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik! Allahu Akhbar!

Peristiwa 5

Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6

Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, "Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?", lalu baginda menjawab, "Aku mahu berperang di Gaza !!!". MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita?

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.

Allahu Akbar!!!

p/s : Teruskan berdoa untuk mereka
 
 

Sumber : Facebook

Penyampaian Hadiah sekolah Kakak Part 1

Rabu 21.11.2012
sekolah kakak ada buat
penyampaian hadiah
aku pon pi jugak , kesian pulak kalau tak pi
sebabnya kakak masuk
pertandingan menari
balik dari sekolah asyik berlatih ja
ajak adik menari sekali
he...he...
 
 
kakak tengah kusyuk

 
adik pon aku bawa jugak pi sekolah

 
adik tak kisak, suka berkawan
dia seronok


 
hadiah-hadiah yang cikgu nak bagi

 
adik pon duduk sekali dengan sekumpulan  pelajar tadika tu

 
baju kuning tu la pengetua sekolah kakak

 
adik diam ja, tunjuk minat

 
hamper pon ada, yang nak diberi kepada pelajar



 
adik  tumpu perhatian 

 
kawan-kawan kakak

 
masa nih tengah buat quayer (betui ka aku eja)
lau ABC & DENG DONG BELL
syok jugak tengok gelagat depa
 
 
kakak dapat hadiah Galakan
sebab dia sorang ja 3 tahun

 
bestnya...turun pentas bawa turun hadiah & hamper sendiri
nampak ja kecik, tapi kuat
orang lain semua cikgu tolong bawa

 
dah siap nak buat persembahan

 
tengah tunggu turn

 
buat persembahan, menari

 
pandai jugak kakak menari

 
masa ni dah nak tamat

 
cikgu ada buat jamuan ringan
makan dulu , perut pon dah bunyi pagi tak makan
menu : bihun goreng, koey teow, mee, maggi
air oren & sarsi

 
balik dari sekolah kakak terus pi Jusco Bandar Perda
Shoping he...he..
nak tau aku shopping apa
nanti aku story
 


Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...