Rabu, 7 November 2012

Mata

he..he...
sebenarnya nak cerita pasai mata
dulu
aku tak pernah pakai cermin mata
lens pon tak pernah
tapi sejak 2 tahung lepas
aku dapat rasa yang
mata aku ni rabun jauh
pastu aku beli lens yang ada power
power 100 saja
lepas pakai terus clear


search by google

satu tahun aku pakai lens
berpower
awal tahun lepas aku rasa mata aku
kelabu sikit bila pakai
lens yang power 100 tu
then aku naikkan power jadi 150
la ni tahun ketiga kot (",)
aku rasa mata kelabu lagi sikit
ha..macam mana nak jawab
tuh...


search by google

aku rasa dah tiba masanya
aku pakai cermin mata
boleh ke
pakai cermin mata
oh...tidakkkk......aku
memang tak suka pakai cermin mata
takut dekat mata ni
ada bekas bingkai cermin tuh..
tapi
untuk kebaikan aku jugak
mungkin aku akan
buat jugak kot...

dalam family aku
yang perempuan semua
mata 4..he...he...
so..tak hairan la jika
aku pon diketegorikan rabun jugak
cuma lambat sedar (",)
tapi power tak lah tinggi sangat

12 ulasan:

MIN MAYA berkata...

prevent is better than cure..
sebelum lagi teruk baik cepat buat.. at least pki time wat keje o drive maybe..
sy rasa lagi kita pakai lens lagi cepat mata kita kelabu.. sy pn mengalami masalah y sama.. mula2 biar at last pegi pusat optic dpt bebelan free.. hehehe..

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

tu ar...
rasa nak pegi buat.

PinkUmmi berkata...

better pkai spek....kalo pkai lens memg mte cpt kabur

Liza Razak berkata...

dah check mata kat kedai cermin mata ker? at least boleh tau jumlah power yang tepat

JaSSNaNi berkata...

orang yang pakai spec ni.. nampak cerdik.. sbb baca buku sampai rabun kan.. :) betul tak..

Aswad Asae berkata...

its like satu kecacatan.hahah juz joking..bila pakai spek nmpk educated sikit.^^

are_lin@yu berkata...

stkt skrg mta ayu ok lg..tp klu kna pkai c.mata msti rsa xslsa kan.huuh

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

pink ummi..
inagt macam tu la

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

liza razak..
belum, sebab sebelum ni mata tak kelabu. tu yang ambik power rendah.
skunk kena pi check lah & buat spek skali (",)

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

jassani..
Good (",)

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

aswad asae..
ya ka nampak educated
kalau dulu-dulu orang yang pakai spek tu nampak skema, tu yang tak mau pakai hik..hik...

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

ayu...
tu la, sb tak pernah pakai
nanti muka nampak ntah apa-apa
he..he..

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...