Sabtu, 24 November 2012

Apa Dah Jadi Ni.....


apa dahjadi ngan keta kami ni
baru ja 3 bulan lepas aku
tukar bumper belakang tuh
pastu bulan lepas cermin nelakng pecah
ni kena lagi musibah menimpa
apa la nasib



@#$%^&* punya bas
dia pi langgar keta kami


aku dah duduk jalan yang betui
aku nak keluar simpang
bas tu nak masuk simpang
depan aku ada kereta lain
kereta tu berhenti, aku pon berhenti la
kalau jalan tak kan nak langgar kereta depan tuh
bas tu pulak sinuk suruh aku jalan depan
mana la boleh
B@#$ betui
pastu dia turun bas ada ka pulak
dia salah kan aku
cakap aku tak jalan
haish....


ni la keadaan kereta kami
bumper tercabut terus
lampu pecah
body pon remuk teruk gak la
adoi..... dekat seribu gak la
dah la spare part Honda model ni mahai
susah cari


tengom tuh...
kesiannya....kat aku  


driver bas tu mngeras kata dia tak salah
aku dengan suara kuatnya 
gagahkan diri lawan cakap dia
sebab aku tak salah
dia ingat pompuan naik keta sorang pulak
(balik keja)
dia ingat aku tak berani...
pastu nasib baik la budak-budak kilang
aku berhenti gak tengok aku
kena dekat ja ngan company aku


aku cakap nak buat report
tau dia takut
dia suruh boss dia mai
boss dia nak sattle
selamat.....

kakak pon balik sekolah
aku ambik lambat
dah jadi macam ni



10 ulasan:

Mimie Najib berkata...

Ya Allah..dugaan,,nasib xde pape kat akk..
apa punya bas la hai..sbar ya kak..

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

mimie...

alhamdulillah, tak da apa
cuma rasa goyang sikit ja keta masa tuh

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

dugaan kan,, lagi2 die nmpak org perempuan bwk, memg die xnk ngaku salah,,

Si Matatajam berkata...

Memang tension bila org tu buat salah p x mau ngaku..

eita berkata...

memang dugaan sangat2 ni...

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

norshahfeza...

ya la , orang pmpuan zaman la ni x macam dulu..

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

Kak M

ya la,.. kalau kita diam nanti depa salahkan kita. lebih baik buka mulut dah tak salah kan

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

eita...

memang dugaan, tahun 2012 ni memang keta ni banyak sangat masalah, tak tau kenapa

PinkUmmi berkata...

Dugaan dugaan

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

pink ummi

ya la...

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...