Isnin, 7 Januari 2013

Kemana Kita Cuti Tahun Baru 2013

Assalamualaikum

hari tu cuti tahun baru 2013
hampa semua mesti ada yang pi bercuti kan
aku pon tak terlepas jugak
tapi aku pi tak jauh la, dalam malaysia jugak
untuk ke luar malaysia 1 family tak mampu lagi kot
mungkin lain kali or lain tahun
he..he..

bizi mengalahkan menteri
sampai tak menyempat nak update entry bercuti hari tu
ha..ha...
kami cuma pi Cameron Highlands ja cuti tahun baru hari tu
dekat ja kan

dah lama aku tak jejak kaki kat sana
ingat aku last sekali 5 or 6 tahun lepas kot, lama to...
banyak yang dah berubah
yang untungnya.. masa kami pi tu orang semua pakat
dah balik
ya la kan , anak-anak semua dah nak sekolah
sampai pekan brinchang & tanah rata kami ulang alik
lenih dari 5 kali, lengang habis jalan
memang best la

tapi, dalam keseronokan tu ada jugak kesedihan
sebabnya aku lupa bawak camera aku
tak tau la pasai apa hari tu boleh lupa
biasa camera tu sentiasa sok dalam handbag aku
tak pernah bawa keluar
pastu hari tu aku charge terus lupa
mungkin excited sangat sampai terlupa

tapi, basiblah ada jugak handphone aku
yang tak seberapa ni
boleh gak buat kenang-kenangan


ni kat Cameron
blur .. sebab guna handphone


23 ulasan:

Anum berkata...

salam
anum balik kg
rindu my mom :)

lieyalatif berkata...

tak kisah le kemane pun destinasi percutian yg penting dpt menghabiskan kualiti time dgn family....lieya dah lame tak pi cameron..rindu nak petik strawberi...

Mia Kassim berkata...

bestnya jalan2....sya duduk rumah jak sebab nak prepare anak masuk tahun 1...

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

anum..
wasalam, balik kg pon jalan2 jugak.
kg mak & mertua saya tengah2 antara rumah saya. jadi cuti pi jenjalan (",)

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

lieyalatif..

betul kan, asal tak jauh janji happy (",)
msa saya pi tu tak leh petik strwabery, dah byk org petik sebelum tu

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

mia kassim..

tak pa, lain kali kan ada. cuti sekolah akan datang (",)

Haryati Faizal berkata...

ala....sedihnye..camne bley tak bawak....

Farah Waheda Wahid berkata...

he he he...dah seronok sangat n excited sangat sampai terlupa pulak camera ek sis...

x per2 still ader handphone...len kali bley gi lagi... ^_^

RedRose berkata...

When you always have your camera with you, bila tak bwk mesti rasa janggal kan?
coz you couldnt snap things like you always did.
Boleh giler! ha ha ha
and solid camera is totally different from hp camera. T__T

eita berkata...

boleh je..asal ada kenangan

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

haryati ..

tu la pasal, tak tau cam na boleh lupa (",)

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

farah

erm disebabkan tak puas hati, memang nak pi lagi nanti

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

redrose

ya la, dah biasa ada. tetiba pulak tak da..rsanyesal pon ada (",)

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

eita..

erm..tul tu (",)

man berkata...

mcm beh je g sn.hehehe

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

man..

memang beh pown (",)

cik azLyzah⊙.☉ berkata...

tahu ne g sabah pulakxxxxx...hihihihi

Amanda Suria berkata...

x bermakna percutian tanpa gambar kan..dah terlupa nak wat cane Maz..

Mimie Najib berkata...

xpe la kak..jnji ada gmbar buat kenangan kan.. :)

Mimie berkata...

tahun nih tak tau nak gi mana...tp tahun dpn dah tau pun nk gi mana

QasehnyaRania berkata...

tak pegi mana pon har tu..
nak p CH masih dalam planning.
ntah jadi ntah tidak ...huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

la cmner bleh xbawa g sane hehehe

Si Matatajam berkata...

CH pun best apa kl bawa family bercuti..dah rasa cam pi obersi tu..hi hi

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...