Jumaat, 15 Februari 2013

Kenapa Aku Buat Entry Tips Memilih Kacamata

Assalamualaikum


mesti hampa semua hairan kan
kelmarin akua ada buat entry Tips Memilih Kacamata
tapi aku sendiri tak pakai pun
macam mana aku boleh bagi tips ni kan :)

sebenarnya...
weekend yang lepas aku ada pi jumpa pakar mata
sebabnya mata aku ni dah makin kabur
pakai lens power 2.00 pun still kabur sikit2
pi jumpa pakar mata

apa lagi....memang sah-sah la power naik
sebelah kanan 3.00 sebelah kiri pulak 2.75
patut la kalau drive malam aku tak nampak
silau-silau ja 

lepas check mata aku pun pilih la bingkai (frame)
dengan eksited pilih yang aku berkenan
sebenarnya bukan boleh pilih suka-suka
kena ikut bentuk muka jugak
kalau salah nanti orang yang tengok akan gelakkan kita :)
nasib baik la bentuk yang aku suka & pilih tu sesuai jugak
nagn bentuk muka aku ni he..he...




Psss...nk tgk aku bermata 4, nti aku upload pic :)


11 ulasan:

Mia Kassim berkata...

Mmg pakai cernin mata sbb takut guna contact lens..huhu

el berkata...

el time skolah xde mslh rabun
msok2 studi terus rabun hahahah smpilah skun makin naik lak power nyer dah 3.00 uols huhuhu skun pun el rs dah naik kot..sbb mlm pun silau2 gak..adoii nak pi check mata ni..hehehe

smpi skun dah dkt 10 kot spek mata el buat hahahaha..asik patah jek..xreti jaga..abislah anak2 main..:)

ok nk tgk gambar 4 mata skun jugak muehehehe

Kakzakie berkata...

Tak apalah pakai daripada tak jelas pemandangan. Kakak pakai dari umur 12 tahun sampai sekarang tak baik-baik..

Haryati Faizal berkata...

yati klu keje pun pki lens je, kat umah br pakai spect..

Norizan J berkata...

sy pakai cermin mata kadang2 je bila dah penat sangat tengok PC.. tapi contact lens memang tak berani cuba.. cam seram jek nak buh benda tu dalam mata..huhu

are_lin@yu berkata...

nk tgk gmbar pkai spek plk.hihi

::NureeN:: berkata...

cek tak pakai spek hehhee...
slau pilih utk asben ja

Kesuma Angsana berkata...

oo mcm tu ke ceritanyer

azlizaASRI berkata...

pakai spek best ^^

Lyaa Suriany berkata...

kite dah lama tak pakai spec.
buat buat tak rabun.
rasa mcm weird kalau pakai spec
tgk org lain pkai cantik. may be kena ngn bentuk muka diorg gamak nya

QasehnyaRania berkata...

dah lama tak p check power.
lagi satu saya kurang berminat nak pakai lense.seriau

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...