Selasa, 12 November 2013

KENA JUGA MINUM

Dalam dok kata tak mau minum. Last-last kena jugak minum… air gula (glukos) yang sedap tu.
Bila aku Tanya nurse pasai apa kena minum, sebab berat aku tak naik sangat..kandungan gula pun ok. Nurse tu cakap sebab umur lebih dari 25 tahun mesti kena minum. Ya ka? Kakak aku umur 30++ anak no-2 tak kena pon. Pregnant sama aku jugak..Cuma kakak aku awal 2 minggu dari aku.

Mau tak mau kena pi jugak..sedap sesedap air . sedap tak terkata hahaha…
Orang minum air gula ambik darah 2 kali, aku kena ambik darah 3 kali. Nak buat ujian FBC depa kata.
Entah la..dah la sekali ambik 5ml. setiap kali aku pi klinik mesti kena ambik darah 3-5ml. fuuhhh…dah lali.

Memula minum tu tawakal ja…takut termuntah balik. Nasib baik tak luar balik.. pastu masa nak pi test urine, tunggu orang ramai sangat kepala pon dah rasa pening berdiri lama. Akhirnya…kluar jugak, smpai kluar warna kuning & hijau aku pon tak tau kluar apa. Rasa pahit-pahit macam ubat, tapi malam tu aku posa mmg tak makan apa pon. Tak tau la keputusan ok ka tak sebab aku muntah balik lepas 2 jam baru nak ambik darah kali ke 2, lepas minum air gula tu. Kalau bagitau nurse aku muntah, kena minum lagi. Jadi aku diam ja la..

4 ulasan:

Haryati Faizal berkata...

takde tmpt duduk ms menunggu ke maz? siannye ibu mengandung kn berdiri lama2...

Nurzakiah Hanum berkata...

sabar je la

Mimi Azirah berkata...

sgt tak suke minum air gule

QasehnyaRania berkata...

oh tidak

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...