Khamis, 5 September 2013

Lost World Tambun, Ipoh

Assalamualaikum....

Rasanya dah lama entry ni..nak publish kat blog ni tak da masa sangat-sangat hehe.
rasanya dah lebih 2 minggu :)

Kami bertolak 16.08.2013 pukul 9.00 malam, lepas en.suami balik keja.
Memula tu ingat nak berkampung kat bukit merah dulu..
erm...dah alan-alang kan, terus ja la. kami sampai dalam pukul 12.00 ++ kot
lupa dah... sebelum tu beli MCD dolu (en.suami dh lapar, aku xda selera lagi nak makan)
lepas beli MCD tu terus g check in hotel...
tidur ZZZzzzzzZZZZzzz....


Bangun pepagi tu siap-siap sempat lagi berposing hehe...
kami bangun awal, takut nanti kat lost world tu orang ramai..tak sempat nak menikmati air hikkhikk

habis posing turung bawah bekpes dolu
aku cuma ambik nasi lemak letak kacang skit, ikan bilis & sambal
nasi lemak depa tak sama macam nasi lemak penang
kat penang terbaik :)
anak-anak & en.suami makan mee & koey teow goreng

selesai makan, terus pi lost world
sebenarnya awai lagi masa tu. baru pukul 9.00 lebih
dah tergedik-gedik nak pi main air :)
kalau ikut dari hotel 15 minit ja pon..



yeeaayyy...dah sampai. posing dulu ... harus la kan...
Tiket masuk sini Dewasa Rm48, kanak-kanak RM41 (lebih kurang ja kan)
Tapi budak kalau tinggi kurang dari 90CM tak kena bayar...
pi ukur adik, ngan-ngan 90cm .. tak kena bayar. jimat RM41
kalau mai lagi sekali confirm ken bayar.



sampai ja kat dalam baru teringat, lupa nak bawa baju mandi depa
beli kat dalam tu, ya ampun punya la mahai
aku ingat nak beli baju mandi yang lengan suku & panjang skit sampai paha tu
tau harga berapa?? RM125
kalau kat super baru RM50 - RM80

last-last beli yang belang merah tu. sehelai RM28.. beli 2 helai
adik plak tak habis-habis nak bole. asyik bola, bola, bola
kat rumah tu dah banyak bola dia. nasib baik tak gaduh nak pelampung
kalau tak, dok usung pelampung dia ja..bukan nak main sangat

Jom layan depa mandi...




Dah kecut semua, kita kasi panas sikit..
jom naik train, pusing-pusing Lost World...


Lepas naik train sambung lagi mandi-manda haha....bagi puas


 ok...ni yang last.
kami start mandi pukul 10.00 ++
habis pukul 3.00 ++ anak-anak pon seronok.
lepas siap, semua pakat lapaq....
kami pilih nak makan nasi ayam ja, senang...
kakak 1 bungkus setengah..huhu. adik biasa la, minah saleh nasi tak makan

4 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

seronoknya

Cinta Misteri berkata...

wahhhhh.....bestnya.
tapi...kalau anak2 Cim ni, mmg confirm laaa tak naik lagi, smpi pukul 6 pun berendam lagi. kalau boleh suap makan dlm air.

Si Matatajam berkata...

Bestnya.. Masuk Sunway Lagoon lagi mahal..lps ni bleh main kat Lost World Tambun plak la..

Si Matatajam berkata...

Bestnya.. Masuk Sunway Lagoon lagi mahal..lps ni bleh main kat Lost World Tambun plak la..

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...