Jumaat, 26 Oktober 2012

Kek Batik

 
sambil tunggu kek coklat masak
aku buat kek batik
sebabnya kek batik tak yah bakar
cuma masa ja.. (",)
 
 
masukkan butter, gula, susu, milo & air kacau rata
kacau atas api jer..
 
 
pastu tu tutup api,
masukkan telur sampai kacau jadi macam ni
pastu buka api balik sekejap ja..
da boleh angkat
 
patah-patahkan roti marrie & masuk dalam adunan tadi
 
kacau rata sampai macam ni

 
 
masukkan dalam bekas bagi padat-padat
letak dalam peti sejuk...
selepas 2 jam boleh la potong & makan
nyum....nyum...
 



2 ulasan:

Si Matatajam berkata...

Dah lama M tak buat kek batik ni...sedap tu..

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

Erm..sedap, tiap2 tahun raya mesti buat.

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...