Jumaat, 28 Mac 2014

Ladang Anggur, Tasek Beris

Salam Blogger... :)

Dah lama nak mai sini
Hari tu alang-alang cuti bersalin
And dah habis pantang
Terus pi jenjalan kat Tasek Beris , Ladang Anggur
Kat kedah

Ladang anggur ni actually ada lg 1 kat perlis
Tapi dengar orang cakap tak best
Tapi, nanti nak try gak pi
Hehe…

Permandangan tasek beris cantik
Tapi sayangnya…masa kami pi tu
Tasek dah kering
Kan baru-baru ni musim kemarau
Angin kat situ memang best..
Macam dok kat tepi pantai
Walaupun panas



permandangan dari tepi tasek

renek-renek ja pokok-pokok anggur ni
hubby lalu kena tunduk hehe...

17 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

geramnya tengok angur segugus camtu..yang fresh ni dah ngap terus lagi best..

Nurzakiah Hanum berkata...

syoknya :)

Kakzakie berkata...

Bestnya... bergayutan anggur.
Tapi katanya mahal yg dijual di dalam tu ye Maz..

Zura@Iwan berkata...

penah smpi sini sekali..
masa tu ada knuri kawin..siggh la kejap..hehe

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

zee..
erm..tu la rsa cam nak petik ja. tapi tak leh :)

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

zakiah..
syok tengok anggur2 ni & geram :)

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

kakzakie..
mmg mahal kak. 1 paket 1/2 kilo je kot rm16. sorvenir dia pon mahal

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

zura@iwan..

:)

Mia Kassim berkata...

Geramnya tengok buah anggur tu....segar dan subur semuanya :)

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum. wahh bestnya berjalan dengan keluarga. baru habis pantang ye? sheila singgah sambil menabung nissan kat sini~~~

mia izzati berkata...

cantiknyee tempat nihh..macam obesea plak ekkk

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

Wasalam..tq.
bwa ank2 jenjalan.

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

Mmg cantik..tapi air tasek kering.

PakcikLie PCL berkata...

Boleh ngap terus ke bila lalu bawah pokok anggur tu.. Sy isteri org sp kedah pon hanya dgr org cakap je tp sendiri belum sampai..insyaallah suatu ari nt.

Mimi Azirah berkata...

Aiii geram aje tgk anggur tuh

Kesuma Angsana berkata...

mmg seronok yer kat sini

QasehnyaRania berkata...

byknya buah anggur tu
saya ni nama je asal kedah tp tak ernah lg sampai.huhu

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...