Jumaat, 11 Oktober 2013

Suntikan Anti Tetanus (ATT) atau kancing gigi

Ok Rabu bulan lepas aku kena cucuk kancing gigi nih. Selalunya bila dah rasa baby gerak  mesti kena :) Memang kebas habis sebelah tangan kiri ni. Sampai hari ni pn masih lagi terasa lenguh-lenguh.

Yang aku geramnya, depa tak inform pun aku kena cucuk hari tu. Kat buku pun tak dak tulis aku kena suntikan ni. Sampai klinik, check kencing & timbang terus nurse tu cakap nak cucuk. Aku pun hairan cucuk apa, tak bagitau pun kan. Sebab masa anak 1st & 2nd dulu waktu 6 bulan ++ baru aku kena cucuk. kali ni baru 5 bulan dah kena cucuk.

Dengar orang cakap kalau anak sulong kena dua kali suntikan. Tapi, aku tak ingat masa anak sulong hari tu kena berapa kali. Tapi memang kena cucuk la. Oleh sebab 3rd pregnancy, so hanya sekali sahaja. Kalau korang 1st pregnancy mesti kena 2kali :) Hahaha…



from google


2 ulasan:

Haryati Faizal berkata...

kebas n lenguh sgt... 2,3 ari baru ok...

Sya Mimie berkata...

ngeri pula dgr kena ccuk 2kali..

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...