Rabu, 1 Februari 2012

PASSPORT MALAYSIA ANTARABANGSA

Semalam  31/01/2012 opis cuti,
Company bagi cuti
Sebabnya Chinese ramai yang on leave coz depa nak sembahyang
Sembahyang TEBU katanya (he..he..)
Dah cuti ingat nak p imigresen , nak buat passport


Macam biasa…
Pepagi p hantar kakak p sekolah
Pastu sebelum p imigresen
Singgah rumah mak kat juru sat
Ingat awal lagi, mesti orang tak ramai
(dalam fikiran orang nak buat passport buat apa kan (“,) )


9.00 lebih keluar la dari rumah juru p imigresen
Sesampai ja pejabat imi
Masayallah…pengsan
Orang punya ramai
Auta lah sangkaan saya tadi
(semuanya hancur…wa..ka..ka… padan muka)


Beratur ambik no
Pukul 10.14pagi
Dapat no 1256, no sekarang ialah 1073
Uwaaaaaa….. lambat lagi
Tunggu punya tunggu ,
Tak larat nak tunggu dah
P makan dulu, jalan-jalan dalam imi sebagai
Masuk balik , jam pukul 11.15 tgh hari
Tak sampai no lagi


Tension punya pasai
Terus keluar p jenjalan car4
Jenjalan sorang2 (he..he..he..)
Dah penat jalan, kul 12.30 p imigresen balik
Tak sampai no la juga
Lagi 80 orang lebih
Tunggu la tunggu..dalam hati ni punya dok sabar
Kalu nak balik , rasa rugi pula dah lama tunggu
Ada yang tunggu sampai tertidur atas lantai
(tak brani nak ambik gambar, nati gambar depa dalam blog kena saman pula)
Imigresen pun kerusi tak banyak
11 baris, 1 baris 3 kerusi
Orang lebih dari kerusi


Hari ni en.suami balik keja awal
Dia pun singgah imi teman saya tunggu (“,)
Sampai pukul 3.00++ ptg baru no dipanggil
No ke 2 panggi nak bayar duit dekat pukul 4.00
Pastu dia kata
“PUAN, HARI NI TAK BOLEH AMBIL PASSPORT..MAI AMBIK ESOK”
Bengang…bengang…aku dah bengang
Pastu kata kat dia
“Tak pa la…saya tak mau mai esok, ada masa saya mai”
Tension betul, tunggu punya lama
Last-last passport x leh ambik


gambar passport..he..he..

1 ulasan:

Mimie Najib berkata...

buat pasport nak berjalan sakan la ye kak..hehe

Baca Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...